Tää pohja ei ollut kovin hyvä, oli kamalan kova!! Ehkä liikaa jauhoja? Myöhemmin olen tehnyt uuden ja se oli parempi ohje! Se löyty jostain tuolta ylempää Mintun barbiekakun ohjeena. :)

 

Laitetaan nyt vastaisuuden varalle (ja jos joku muu tarvii) ohjetta ylös ja kuvaa kans. Kakkupohja on siis Mintulle joka on ihan superallerginen kaikelle.

 

Pohjaan otin vinkkejä esim. pahmiksen sivuilta (linkki sivuille tuolla sivulaatikossa) ja osin sävelsin vähän itse.

 

Tähän laitoin

2dl sokeria

3dl riisijauhoja

1dl Maizena jauhoja

2,5tl leivinjauhetta (x-tran jossa ainakin on maissitärkkelys perunatärkkelyksen sijaan)

2dl vettä (voi olla, että on vähän liikaa!)

50-100g sulaa keijua

1 muussattu banaani

 

Uuni 200 astetta (olin laittanu aluksi vaan 100 astetta, toivottavasti kukaan ei sitä napannut mukaan..) ja n30-40 min. Ite paistoin pohjan städterin säädettävässä reunavuoassa ja säädin sen niin pienelle, kun sain.. veikkaan halkaisijaksi 16-17cm. Taikina oli aika löysää joten aika paljon se valui reunojen altakin, mutta äkkiä se uunissa sitten alko hyytyä.

 

Väliin mulla on sitten pilttiä ja kaurakermaa. Vaahtokarkkitaikina oottaa jo tuolla kaapissa. Valmiista kakusta sitten kuvaa myöhemmin ja tarinaa miten kakkua sai kasattua... Aika taikinaistahan se on vaikka miten kauan pitäis.. niin kaikki riisijauholeipomukset pakkaa olla!