Löysin tuolta sitruunapuu blogista myös ihanan pikkuleipäohjeen (josta myös siis tämä Mintun kakun ohje) ja tehtiin niitä Mintulle ja toiselle vieraalle. Mä tykkäsin myös mausta (maistan aina kaikkia Mintun juttuja, että tiedän mitä se syö ja mieltä ne maistuu).

 

PIKKULEIVÄT

250g maidotonta margariinia

2 dl sokeria

1 prk (125g) hedelmäsosetta (käytin päärynää)
n. 5,5 dl gluteenittomia jauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa sekaan hedelmäsose. Lisää jauhot, joihin leivinjauhe sekoitettu. Anna kovettua jääkaapissa vähintään 2h. Runsas jauhojen käyttö helpottaa kaulimista.

 

Tein paksuja pikkuleipiä, kun halusin saada ne hyvin siirrettyä pellille.

Paista 200 asteessa.

 

Löysin myös allergia-ja astmaliiton sivuilta pullan ohjeen. Pullat ei ehkä ollu ihan niin hyviä, mutta Minttu tykkäs! Sehän on se pääasia! :) Tiedä sitten menikö jauhoja vähän liikaa, kun näistä tuli vähän semmosia kumipalloja. :D

KORVAPUUSTIT (12 kpl, sain kyllä muutaman enemmän..)

2½ dl vettä 
25 g hiivaa 
½ tl suolaa 
1 tl kardemummaa 
¾ dl sokeria 
7,5 dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta 
½ dl öljyä

Täytteeksi laitoin vaan keijua ja kaneli-sokeriseosta. (sivulla on oikein täytteen ohje)

Liuota hiiva veteen, lisää suola, sokeri, kardemumma.
Lisää jauhoja vähitellen taikinaan hyvin sekoittaen.
Lisää lopuksi öljy ja vaivaa vielä hetki. Anna taikinan kohota noin 25 min.
Muotoile taikina kohottamisen jälkeen suorakaiteeksi, jonka koko on 35x20 cm ja paksuus 1½ -2 cm.
Levitä margariini taikinalevylle ja ripottele muut täyteainekset tasaisesti sen päälle. Kääri taikina tämän jälkeen varovaisesti rullalle. Leikkaa rullasta palasia ja asettele ne yksitellen öljyttyihin viinerivuokiin.
Kohota kierrepullia vuoissa noin 15 min. Voitele ne siirappi/vesi seoksella ja paista uunissa 200 asteessa 15-18 min.