Pari kakkua viimeyönä väkersin. Toinen on "toiveiden kokeilukakku" , eli M:n toiveesta suklainen ja Empun toiveesta siinä on Maisan kuva, vihreä "taisto" (=tausta) ja vaaleanpunaista kermavaahtoa ja kokeilua siinä on kaikki. =) Tuli nyt siten kokeiltua kakkupohjaa (johon tuli siis taikinaankin suklaata), maalaamista marsipaanille ja pursotusta. Juu, vaatii harjoittelua.. etenkin tuo pursotus. heh!
Pohjana on siis neljän munan suklaakakku ja välissä boysenmarjahilloa, flora vispiä ja pätkiksiä. Mausta en ite voi sanoa juutaenkä jaata, mutta mies sitä ehti jo yöllä ennen töihin menoa maistaa ja kuulemma hyvää oli!
Kuvaksi halusin jonkun helpon ja onneksi Emppu halus Maisan. Valkonen vaan on edelleen siellä nettikaupassa.

Toinen kakku on semmonen maidoton pikaväkerrys ittelle, kun meinas into vähän laantua! M ei saanutkaan Emppua nukkumaan ja se selitti ja hoki mun vieressä koko ajan, kun yritin maalata. Sitten piti välillä viedä se nukkuman ja sitten kello olikin jo paljon ja kakut täyttämättä jne. Tuohon toiseen laitoin sitten nuo pikaisesti testatut marsipaanikukat. Pitihän mun niitä tuliteriä muottia kokeilla!
Pohjana 2 munan kakku, välissä vadelmahilloa ja gogreenin vanilijavaahtoa (ei oikeen toiminu niinkun aattelin) ja päällä gogreenin vispiä. Ja maistuu ihan täytekakulle. :D

salamavalolla (rumasti näkyy tomusokerihippuja tuossa taustassa..)


ja ilman salamaa


tässä tämä pikaväkerrysSuklaakakun pohja

4    munaa
3dl sokeria
4dl jauhoja (korvasin tosin osan perunajauholla)
2tl leivinjauhetta
175 g sulatettua suklaata
175g sulatettua voita

Vatkasin munat ja sokerin, lisäsin sihdaten jauhoseoksen. sulatin voin ja siihen suklaan ja sekoitin varovasti taikinan sekaan. Vuokaan, uuniin 175 35-40min. Jähdytin ja laitoin vähäksi aikaa jääkaappiin.
Tein kuten tavis täytekakun.
Oikeasti ohjeessa, kostutettiin kahvilla, lisätiin pintaan vadelmamarmeladia ja kuorrute (1,5dl kuohukermaa, 70g voita, 140g tummaa suklaata --> kaikki kattilaan ja sulatetaan koko ajan sekoittaen, ei tarvi ketää. Leviteään kakun pintaan ja nostetaan jääkaappiin jähmettymään.)